Productorul de alimente Bella Bulgaria a cumpărat Creta Farms din Grecia

Autor: Bogdan Cojocaru 14.09.2020

Productorul de alimente Bella Bulgaria, care face parte din grupul olandez Impala Invest Group, a anunţat că a achiziţionat producătorul grec de carne procesată şi produse lactate Creta Farms. Preţul tranzacţiei nu a fost publicat, scrie SeeNews.

Bella a cumpărat Creta Farms în baza unei decizii a unei instanţe elene cu sediul la Rethymno, de pe insula Creta, a precizat compania bulgară. Instanţa din Rethymno a selectat  Bella Bulgaria ca noul proprietar al Creta Farms într-o procedură în care mai mulţi candidaţi la achiziţionarea companiei cu probleme au oferit planuri de restructurare a afacerii. Planul de restructurare propus de Bella Bulgaria prevede reducerea cu 64% a datoriei Creta Farms. Potrivit Grupului Impala Invest, aceasta este cea mai mare investiţie străină a unei companii de alimente bulgare.

Anul trecut, Bella Bulgaria a cumpărat compania maghiară Marathon Foods pentru 12 milioane de leva (6,9 milioane de dolari / 6,1 milioane de euro). Cu această investiţie, Bella urmăreşte o prezenţa activă în sectorul livrărilor de alimente către pieţele Europei de Vest.