Turism Felix a încheiat oferta publică de cumpărare de acţiuni. SIF Transilvania a cedat 1% pentru 1,9 mil. lei, acesta fiind singurul pachet cumpărat

Autor: Tibi Oprea 14.09.2020

Turism Felix (simbol bursier TUFE), compania care administrează un complex turistic în staţiunea Băile Felix de lângă Oradea, a anunţat luni la Bursă că a încheiat oferta publică de cumpărare acţiuni proprii, iniţiată pe 26 august, în cadrul căreia s-au subscris un număr de 316,4 milioane de acţiuni, existând suprasubscriere.

Turism Felix a cumpărat însă un număr de 4,8 milioane de acţiuni la un preţ de 0,4 lei pe acţiune, tranzacţia realizată pe 9 septembrie ridicându-se la 1,94 milioane de lei.

Pe de altă parte, SIF Transilvania (SIF3) a raportat cu două ore înaintea Turism Felix că a vândut, pe 9 septembrie, un număr de 4,8 milioane de acţiuni la societate, reprezentând 1% din capitalul social, în cadrul unei Oferte Publice de Cumpărare iniţiată de administratorul complexului turistic, ceea ce înseamnă că pachetul SIF3 a fost singurul cumpărat. În urma operaţiunii, deţinerea SIF3 în capitalul social al emitentului a scăzut de la 63,2% la 62,24%.

Înaintea iniţierii ofertei publice de cumpărare, Turism Felix deţinea un pachet de 118.747 de acţiuni reprezentând 0,02% din capitalul social, iar la finalizarea ofertei publice compania deţine acum un număr de 4,96 milioane de acţiuni reprezentând 1% din capitalul social şi din drepturile de vot.

SIF Transilvania este acţionarul majoritar al Turism Felix, în timp ce SIF Oltenia este al doilea cel mai mare acţionar, cu 29% din numărul de acţiuni.

Turism Felix are 163,7 milioane lei capitalizare după ce acţiunile au scăzut faţă de începutul anului cu 10,8%, pe fondul unui rulaj de 524.336 de lei.