(P) ELCO lansează noua gamă de cazane L PLUS destinată pieţei de construcţii

Autor: Publicitate 15.09.2020

Noua gamă oferă modele cu cascadă integrată, economie de spaţiu şi puteri instalate de până la 1,6 MW

ELCO, brandul german de cazane pentru încălzire de capacităţi mari, parte din portofoliul Ariston Thermo Group, liderul pieţei locale de boilere electrice şi centrale termice, a lansat o gamă nouă de sisteme de încălzire industriale proiectate pentru cele mai exigente cerinţe din industrie, oferind avantaje şi beneficii ce le permit să fie montate în numeroase aplicaţii comerciale, fie ca unităţi unice, fie în cascadă.

Extinderea portofoiului de produse ELCO, unul dintre jucătorii principali de pe piaţa locală a soluţiilor de încălzire pentru aplicaţii comerciale, a avut loc luând în calcul tendinţele pozitive din piaţa de construcţii.  Noua gamă de cazane în condensare L PLUS este formată din modelele murale THISION® L PLUS şi cele de pardoseală TRIGON® L PLUS, ce oferă performanţe ridicate, instalare adaptabilă oricărui tip de proiect şi întreţinere simplă. Ambele tipuri de echipamente termice dispun de puteri de la 60 kW până la 200kW pentru un singur cazan şi până la 1,6 MW la instalarea în cascadă, având în acelaşi timp emisii de NOx extrem de mici.

Produse eficiente, cu amprentă mică la sol

Performanţa superioară a noilor cazane ELCO  le face ideale pentru utilizarea în toată gama de proiecte de construcţii, atât cele noi, cât şi cele de reabilitare, unde spaţiul disponibil trebuie folosit în mod inteligent. Datorită unui design unic cu două schimbătoare de căldură, cazanele THISION® L PLUS şi TRIGON L PLUS au redundanţă încorporată (funcţionează independent), creând un sistem de cascadă în interiorul cazanelor şi asigurând un nivel

extrem de ridicat de eficienţă.

De asemenea, noile modele pot atinge o gamă largă de modulare de până la 1:10, ceea ce permite cazanelor să se adapteze cerinţelor sistemului şi să maximizeze eficienţa acestora.

În plus, acestea beneficiază de dimensiuni reduse, iar modelele de pardoseală au roţi integrate, care sunt reglabile pe înălţime şi care pot fi blocate pe poziţie, permiţând astfel cazanului să fie uşor de manevrat.  

Sistem avansat de comunicaţie şi design inteligent

 

Atenţia specială care se acordă eficienţei în construirea unei clădiri noi sau în reabilitare s-a regăsit şi în elaborarea noii game ELCO. Astfel, cazanele din gama L PLUS sunt compatibile cu toate standardele comune de management al clădirii de tip BMS. Acest lucru permite cazanului să fie personalizat cu uşurinţă la necesităţile şi cerinţele clădirii, oferind în acelaşi timp eficienţe optime.

Datorită noului display HMI (Human Manual Interface) instalarea şi punerea în funcţiune a acestor cazane devin foarte simple şi rapide, toate componentele cheie fiind accesibile din partea frontală a echipamentului de încălzire.

Reper de calitate şi eficienţă în industrie

Devenit reper de calitate şi eficienţă în doar 4 ani de când se află pe piaţă locală, brandul german ELCO a fost implicat în dotarea cu soluţii eficiente de încălzire pentru o serie de proiecte majore din zona comercială şi industrială din toată ţara, unde a implementat soluţii pentru diferite clădiri. Indiferent că a fost vorba de renovare, construcţie nouă sau modernizare, echipele de specialişti ELCO au gestionat proiectele de la etapa de ofertare, şi până la cea de recepţie a proiectului.

Astfel, soluţiile ELCO răspund nevoilor specifice din piaţă şi se regăsesc în construcţii noi importante, precum The Bridge – clădirile 1, 2 şi 3, Campus Globalworth – clădirile A, B şi C , Green Court, Day Tower, parcuri logistice şi depozite (P3 Logistics, CEMPS, Altex, etc.), centre wellness & SPA (WorldClass Atlantis), unităţi medicale (MedLife, Marie Curie), ferme (Suinprod) şi multe altele.