Urmează videoconferinţa ZF Health&Pharma. Care sunt lecţiile învăţate în spitalele româneşti din pandemia de Covid-19 şi ce se poate îmbunătăţi pentru a gestiona mai bine criza sanitară?

Ziarul Financiar 15.09.2020

♦ Ziarul Financiar organizează videoconferinţa Health&Pharma, a noua ediţie a evenimentului, care dezbate cele mai importante teme din sănătate ♦ Miercuri 16 septembrie punem în discuţie problemele pe care le-au avut spitalele în cele şapte luni de pandemie.

Criza sanitară generată de răspândirea noului coronavirus a prins sistemul de sănătate din România slab dezvoltată şi a scos la iveală şi vechile probleme din domeniul medical, de la lipsa de materiale la medici puţini şi spitale fără echipamente.

Cum putem îmbunătăţi răspunsul sistemului de sănătate după experienţa din ultimele şapte luni? Ziarul Financiar organizează videoconferinţa Health&Pharma, a noua ediţie a evenimentului, pentru a afla care sunt lecţiile pe care trebuie să le învăţăm din pandemie şi ce soluţii putem găsi pentru pacienţi, atât cei cu Covid, cât şi bolnavii cu alte afecţiuni.

Adela Cojan, preşedinta Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, va participa la videoconferinţa ZF pentru a vorbi despre accesul pacienţilor la medicamente şi cum poate fi acesta îmbunătăţit, mai ales în contextul pandemiei. Cum s-au cheltuit banii Casei în primele luni din an şi la ce să ne aşteptăm pentru restul anului vor fi întrebări la care va răspunde preşedinta CNAS în a doua zi a conferinţei ZF Health&Pharma.

Printre participanţii la conferinţă se numără medicul Virgil Musta, şeful secţiei de boli infecţioase de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara. Doctorul Musta se ocupă în special de bolnavii Covid-19 la Timişoara şi va vorbi despre măsurile luate pentru a gestiona răspândirea virusului şi a trata bolnavii. Georgiana Mihalache

Virgil Musta, şeful secţiei de boli infecţioase, Spitalul „Victor Babeş” Timişoara

Radu Gorduza Lupu, CEO al Medicover

Mihai Marcu, preşedintele MedLife

Luca Militello, CEO al spitalului Monza