TikTok speră ca Trump să permită parteneriatul cu Oracle, după ce chinezii au respins oferta Microsoft

Autor: Alex Ciutacu 15.09.2020

Chinezii de la ByteDance speră ca preşedintele american Donald Trump să permită parteneriatul încheiat cu Oracle pentru TikTok, după ce au respins oferta prin care Microsoft voia să cumpere operaţiunile din SUA ale reţelei de socializare, potrivit CNBC.

Casa Albă a impus un deadline la data de 20 septembrie pentru ByteDance, care trebuie să găsească un cumpărător pentru operaţiunile din SUA ale TikTok sau să se confrunte cu interdicţia de a opera pe teritoriul american.

Decizia americanilor a plecat de la volumul masiv de date colectate şi stocate de chinezi de la utilizatorii din SUA şi de la acuzaţia că aceste date ar ajunge în China. Tranzacţia pe care ByteDance vrea să o semneze i-ar transforma pe americanii de la Oracle în partener de tehnologie, iar aceştia ar stoca şi securiza datele în interiorul teritoriului american.

Chinezii au refuzat în weekend oferta prin care Microsoft voia să cumpere operaţiunile din TikTok din SUA.

Nu este clar dacă preşedintele american Donald Trump va aproba un plan de restructurare care prevede ca ByteDance să rămână în controlul operaţiunilor din SUA, atât financiar, cât şi operaţional.

În cadrul tranzacţiei cu Oracle, compania americană ar prelua o participaţie semnificativă în operaţiunile din SUA ale TikTok.

În prezent, ByteDance este în negocieri atât cu Oracle, cât şi cu Walmart, care vor să preia câte o participaţie în businessul din SUA, însă sursele citate de CNBC arată că nu este pe masă întreaga companie.