Sectorul construcţiilor începe să prindă avânt: Volumul lucrărilor au crescut cu 4,3% în iulie, faţă de luna precedentă

Autor: Dorin Oancea 16.09.2020

În luna iulie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,3% fiecare, anunţă INS.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,2%, respectiv cu 12,7%.

În perioada 1.I-31.VII.2020, faţă de perioada 1.I-31.VII.2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 18,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 20,0%.

Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 4,3%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+8,6%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+4,9%) şi la lucrările de construcţii noi (+3,3%). Pe obiecte de construcţii, seria brută indică creşteri astfel: clădirile nerezidenţiale (+5,6%), clădirile rezidenţiale (+4,2%) şi la construcţiile inginereşti (+3,5%). Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de
construcţii a crescut cu 4,3%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+16,9%), lucrările de reparaţii capitale (+11,2%) şi la lucrările de construcţii noi (+1,5%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creşteri ale volumului construcţiilor inginereşti (+6,1%), clădirilor rezidenţiale (+4,7%) şi clădirilor nerezidenţiale (+3,1%).

Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 12,2%. Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri ale volumului lucrărilor de reparaţii capitale (+40,9%), al celor de întreţinere şi reparaţii curente (+39,5%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+0,4%). Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului clădirilor nerezidenţiale (+21,9%), clădirilor rezidenţiale (+9,7%) şi al lucrărilor de construcţii inginereşti (+8,0%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 12,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+40,2%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+37,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+0,9%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădirile nerezidenţiale (+22,0%), clădirile rezidenţiale (+10,5%) şi la construcţiile inginereşti (+9,0%).

Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 18,1%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+48,2%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+48,0%) şi la construcţiile noi (+6,2%).

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri astfel: lucrările de construcţii inginereşti (+25,5%), clădirile rezidenţiale (+17,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (+8,4%). Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 20,0%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+54,6%), al lucrărilor de reparaţii capitale (+44,6%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+8,0%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidenţiază creşterea volumului construcţiilor inginereşti (+29,1%), clădirilor rezidenţiale (+18,2%) şi al clădirilor nerezidenţiale (+10,9%).