INS anunţă rezultate pozitive: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate companiilor a crescut în iulie cu 5,4%

Autor: Dorin Oancea 16.09.2020

În luna iulie 2020, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 5,4%cât şi ca serie ajustată în funcţiede numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%, anunţă INS. 

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali ca serie brută cu 0,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,5%.

În perioada 1.I-31.VII.2020, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut faţă de perioada 1.I-31.VII.2019, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,7%, respectiv cu 2,5%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iulie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 5,4% datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de transporturi (+12,0%), activităţile de comunicaţii (+8,6%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+7,4%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+2,9%). Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au scăzut cu 5,2%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu, cu 1,6%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 0,5%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+18,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+10,7%), activităţile de comunicaţii (+5,2%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+1,1%). Activităţile de transporturi au scăzut cu 6,9%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019, în termeni nominali, a scăzut, pe ansamblu, cu 0,5%.

În perioada 1.I-31.VII.2020 comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2019, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 2,7%, datorită creşterilor înregistrate de cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+25,9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,8%) şi activitǎţile de comunicaţii (+1,6%). Scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (-4,9%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-3,1%).

În perioada 1.I-31.VII.2020 comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2019, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, cu 2,5%.