Focarul de COVID-19 de la Colegiu Militar din Breaza se măreşte: Numărul elevilor infectaţi a ajuns la 11

Autor: Laura Buciu 16.09.2020

Numărul elevilor infectaţi cu COVID-19 la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir“ Breaza a ajuns l 11, a transmis, miercuri, Prefectura Prahova. Colegiul a trecut la scenariul roşu.

Potrivit Prefecturii Prahova, numărul elevilor confirmaţi cu noul coronavirus la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemie” din Breaza a ajuns la 11. Este vorba de patru elevi din clasa a IX-a, doi din clasa a X-a, patru din clasa a XI-a şi unu,l din clasa a XII-a.

„Ultimii patru liceeni confirmaţi cu SARS-CoV-2 vor fi evaluaţi de un medic pediatru de la Spitalul Municipal Câmpina, iar în funcţie de starea de sănătate vor fi izolaţi în spital sau în internatul Colegiului Militar, separat de ceilalţi colegi”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Prahova.

În urma depistării cazurilor de infectare, consiliul de conducere al Colegiului a propus trecerea de la scenariul 1 (faţă-n faţă) la scenariul 3 (exclusiv online), decizie avizată de Inspectorarul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi aprobată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Elevii confirmaţi ca infectaţi cu SARS-CoV-2, precum şi cei aflaţi în carantină, au acces la cursuri în format online, potrivit sursei citate.