KPMG: Lipsa talentului şi responsabilitatea corporativă sunt principalele preocupări ale liderilor executivi în contextul pandemiei

Autor: Ramona Cornea 17.09.2020

În ianuarie, executivii clasau riscul privind lipsa talentului pe locul 11 între cele care afectau potenţialul de creştere. De la începutul pandemiei, acest risc a urcat în clasament până pe locul 1.

În contextul pandemiei de COVID-19, liderii unora dintre cele mai influente com­panii din lume consideră riscul privind lipsa talentului drept una dintre cele mai mari provocări pentru creştere şi acor­dă o a­ten­ţie spo­ri­tă sco­pu­lui com­pa­niei şi con­tri­buţiei aces­­teia în so­­cie­­tate, con­form rezul­ta­­telor stu­diu­­lui KPMG CEO Outlook.

În ia­nua­rie, li­de­rii executivi cla­sau riscul privind lipsa talentului pe locul 11 în­tre cele care afec­tau poten­ţialul de creş­tere. Cu toate acestea, de la începutul pandemiei, acest risc a urcat în clasament până pe locul 1, devenind cea mai mare ameninţare pentru o afacere, devansând chiar lanţul de aprovizio­nare şi riscul de mediu.