Grupul italian Bialetti produce în Prahova cafetiere şi espressoare de 73 mil. lei. În fabrica din localitatea Plopeni lucrează 250 de oameni

Autor: Cristina Roşca 17.09.2020

Producătorul italian de cafetiere şi espressoare Bialetti a ajuns la afaceri de 73 mil. lei cu fabrica din Prahova unde lucrează 250 de oameni, businessul crescând cu 13% faţă de 2018. Anul trecut cifra de afaceri a companiei din România deţinută de italieni a ajuns la un maxim istoric.

Unitatea de producţie din localitatea Plopeni, judeţul Prahova, a fost deschisă acum circa un deceniu, fiind vorba de o relocare ca urmare a închiderii unei fabrici din Italia, conform datelor ZF. Până la închiderea ediţiei oficialii companiei nu au răspuns solicitării ZF privind activitatea din Ro­mânia. Compania, fondată în 1919, are fabrici în Italia, România şi Turcia, potrivit informaţiilor de pe site-ul propriu. Aici sunt produse espressoare şi mai ales cafetiere de aragaz sub branduri precum Bialetti, Aeternum, Rondine sau CEM. Grupul are în portofoliu şi aparate de gătit şi instrumente pentru industria de patiserie. Mai mult, Bialetti produce şi capsule de cafea. În România, industria producă­toare de electrocasnice se află în plină dezvoltare, cu noi unităţi care se deschid, cu achiziţii de fabrici mai mici de către jucătorii existenţi şi cu intrarea unor nume gigant.

Loc de dezvoltare există încă, dat fiind că în România sunt momentan doar şapte companii mari active în domeniu - şase producători de bunuri finite şi unul de componente. Acestora li se adaugă şi Bialetti, care însă figurează la Registrul Comerţului cu un alt obiect de activitate (CAEN) -  2599 - Fabricarea altor articole din metal.