Veşti bune pentru împătimiţii de gaming: Consola PlayStation 5 se lansează în România şi va costa 2.500 lei

Autor: Dorin Oancea 17.09.2020

Consola PlayStation 5 va fi disponibilă în România din 19 noiembrie, anunţă Sony Interactive Entertainment, care a prezentat data de lansare şi detaliile legate de preţ pentru dispozitiv, precum şi o serie de jocuri care vor veni cu aceasta.

Consola PS5 se va lansa pe 12 noiembrie în şapte pieţe cheie: Statele Unite, Canada, Mexic, Australia, Noua Zeelandă, Japonia şi Coreea de Sud. Lansarea la nivel global va continua pe 19 noiembrie, atunci când consola va fi disponibilă şi în celelalte regiuni, inclusiv în Europa, Orientul Mijlociu, America de Sud, Asia şi Africa de Sud.

PS5 Digital Edition va fi disponibilă la un preţ de vânzare recomandat de 1.999,99 lei, iar consola PS5 cu unitate optică Blu-ray Ultra-HD va putea fi achiziţionată la un preţ recomandat de 2.499,99 lei.

Ambele modele PS5 vor utiliza acelaşi sistem, vvor dispune de controlerul wireless DualSense şi capabilităţi audio 3D.

La portofoliul său de jocuri, Sony a dezvăluit că va adăuga o serie de noi titluri care vor fi disponibile pe PS5, printre care: Devil May Cry 5™ Special Edition (Capcom), Final Fantasy XVI (Square Enix), Five Nights at Freddy’s Security Breach (Steel Wool Studios şi ScottGames), Hogwarts Legacy (Warner Bros. Games) şi A new God of War title (Santa Monica Studio)

Jocurile exclusive SIE Worldwide Studios vor avea la lansare preţuri recomandate începând de la 299 lei până la 399 lei (preţ recomandat).

Compania a anunţat şi preţul pentru următoarele accesorii, care se vor lansa alături de consola PS5: Controler Wirelss DualSense™ (individual) – 349,99 lei (preţ de vânzare recomandat); Căşti fără fir cu microfon PULSE 3D – cu suport audio 3D şi microfoane cu tehnologia dual noise-cancelling – 499,99 lei (preţ de vânzare recomandat); Camera HD – cu obiectiv dual 1080p pentru ca gamerii să poată face streaming în timpul momentelor epice de gameplay – 299,99 lei (preţ de vânzare recomandat); Telecomanda media – pentru a naviga cu uşurinţă printre filme şi servicii de streaming – 149,99 lei (preţ recomandat de vânzare); Staţia de încărcare DualSense™ – pentru a încărca două controlere wireless DualSense simultan – 149,99 lei (preţ de vânzare recomandat).