Cosmin Florea, un antreprenor care îşi împarte timpul între Bucureşti şi Bruxelles, a lansat Cosmiq, un business care reinterpretează covoarele transilvănene şi ceramica veche

Autor: Roxana Petrescu 19.09.2020

Reinterpretarea tradiţiilor, fie că este vorba de artă sau de gastronomie, pare a fi punctul de start al multor proiecte din ultimii ani.

Cosmin Florea, prin intermediul proiectului său Cosmiq, reinterpretează covoare transilvănene şi ceramică veche. Designul nu a fost o întâmplare pentru antreprenor, ci un drum urmărit încă din liceu. „Am fost într-un liceu cu profilul de arhitectură şi design. Acolo am avut un profesor absolut  minunat, mare admirator al curentului Bauhaus (abordare a designului prin care producţia de masă a fost îmbibată cu o viziune artistică, fară ca obiectele care se înscriu în acest curent să-şi piardă funcţionalitatea – n. red.), care acum mă obsedează şi pe mine. Cred că el a plantat sămânţa asta în mine, care în timp a prins contur şi acum a dat roade”, spune Cosmin Florea, care din 2019 îşi împarte munca între Bucureşti şi Bruxelles.