Numărul persoanelor spitalizate se dublează la fiecare 8 zile în Marea Britanie: Guvernul refuză să scoată din calcule a doua perioadă de lockdown

Autor: Eduard Ivanovici 18.09.2020

Guvernul britanic refuză să scoată din calcule a doua perioadă de carantină naţională după ce consilierii ştiinţifici au propus o nouă serie de restricţii pentru a controla numărul de infecţii cu coronavirus, notează Financial Times.

Matt Hancock, Secretarul de stat pentru Sănătate Publică, a declarat că ţara se confruntă cu o creştere bruscă a spitalizărilor şi cazurilor de COVID-19, însă şcolile şi business-urile nu vor fi închise de vreme ce majoritatea focarelor au avut loc din cauza adunărilor sociale.

„Este un moment important pentru ţara noastră, de vreme ce numărul de cazuri continuă să crească, iar spitalizările cauzate de coronavirus se dublează la fiecare 8 zile”, spune Hancock.

Marea Britanie înregistrează al treilea cel mai mare număr de cazuri din Europa, 381.614, fiind depăşită doar de Spania şi Franţa. Autorităţile au început să reintroducă restricţiile privind adunările sociale, numărul oamenilor fiind limitat la şase în Anglia.

În ceea ce priveşte problema Brexit-ului, lipsa unui acord comercial cu Uniunea Europeană ar putea fi mai costisitoare din punct de vedere economic decât criza generată de coronavirus, avertizează analiştii băncii americane Goldman Sachs. Mai exact, banca a declarat că Regatul Unit se poate confrunta cu un scenariu de „două sau de trei ori mai prost” decât „cea mai gravă pandemie din istoria postbelică”.