Un oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite le cere miliardarilor să combată foametea globală: „Faceţi ce este corect”

Autor: Eduard Ivanovici 20.09.2020

Un oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) le cere miliardarilor şi oamenilor de afaceri să salveze 30 de milioane de oameni care pot muri anul acesta din cauza foametei globale.

David Beasley, directorul executiv al Programului Alimentar din cadrul ONU, a declarat că organizaţia are nevoie de 4,9 miliarde de dolari pentru a-i susţine pe cei afectaţi, scrie CNBC.

„Există la nivel mondial 2.000 de miliardari cu o avere netă de 8 trilioane de dolari. În ţara mea natală, SUA, există 12 oameni a căror avere ajunge la un trilion de dolari. De fapt, rapoartele oficiale arată că trei dintre ei au făcut miliarde peste miliarde în timpul pandemiei. Nu mă opun oamenilor care vor să facă bani, însă umanitatea se confruntă cu cea mai mare criză pe care am văzut-o vreodată”, spune Beasley.

Averea unora dintre executivii de top din Statele Unite a explodat de-a lungul ultimelor luni. Potrivit Forbes, Jeff Bezos rămâne cel mai bogat om din lume cu o avere netă de 177,9 miliarde de dolari. Într-o singură zi din luna iulie, fondatorul Amazon a făcut 13 miliarde de dolari.

Beasley a subliniat că pandemia de COVID-19 a stârnit din ce în ce mai mult nesiguranţele alimentare. Acest fapt, luat la un loc cu schimbările climatice şi creşterea conflictelor la nivel mondial, înseamnă că „270 de milioane de oameni care se îndreaptă către pragul înfometării au nevoie mai mult ca niciodată de ajutorul nostru”, spune oficialul ONU.