BlackRock, cel mai mare fond de investiţii din lume, crede că angajaţii nu se vor întoarce niciodată 100% la birou

Autor: Eduard Ivanovici 20.09.2020

Larry Fink, CEO-ul celui mai mare manager de active din lume, crede că angajaţii din cadrul BlackRock nu se vor întoarce niciodată în totalitate la birou, scrie CNBC.

„De fapt, cred că se vor întoarce aproximativ 60-70% în cazul în care angajaţii vor lucra la birou prin rotaţie” spune Fink.

BlackRock ajunge în prezent active de 7.400 de miliarde de dolari, iar compania a înregistrat anul trecut venituri de 14,5 miliarde de dolari.

„Va fi o nouă forţă de muncă. Vom fi martorii unei noi paradigme, şi cred că va fi una mai bună.”

Companiile de pe întreg teritoriul planetei şi-au trimis angajaţii acasă la începutul primăverii pentru a încetini răspândirea virusului SARS-CoV-2, Fink numind faptul că putem lucra de acasă „una dintre cele mai mari descoperiri ale umanităţii”.

Totuşi, CEO-ul crede că unele sarcini sunt executate mai bine în cadrul unui birou şi există câteva dezavantaje când angajaţii lucrează de acasă.

„Societăţile nu sunt făcute pentru a lucra la distanţă, iar societatea este cea care ne leagă şi uneşte ca organizaţie. Nu sunt sigur cât de bine o ducem în ceea ce priveşte cultura organizaţională. Însă la nivel operaţional, ne descurcăm fantastic.”