Numărul de depozite farmaceutice a ajuns la 248 de centre la nivel naţional. Un sfert dintre depozite sunt în Bucureşti şi Timiş

Autor: Georgiana Mihalache 26.09.2020

Numărul de depozite farmaceutice a variat de-a lungul ultimului deceniu în jurul a 250-300 de unităţi l Pentru a putea distribui medicamente, depozitele farmaceutice au nevoie de licenţă de la Agenţia Medicamentului.

România are în total 248 de depozite la nivel naţional, dintre care cele mai multe (245) sunt în proprietate privată, deţinute de distribuitorii de medicamente, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Faţă de 2018, numărul de depozite farmaceutice a mai crescut cu cinci unităţi, însă în ultimul deceniu a variat de la an la an, existând şi căderi.

Un distribuitor de medicamente poate avea mai multe licenţe pentru fiecare depozit pe care îl deţine sau le poate opera ca anexe, după cum a explicat pentru ZF Iulian Trandafir, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR). El a precizat că marii jucători din distribuţia de medicamente au mai puţin de jumătate din numărul total de depozite.