Epopeea aproape ajunge la final: Preşedintele Donald Trump este de acord ca Oracle şi Walmart să cumpere TikTok şi aplicaţia să funcţioneze în SUA

Autor: Anamaria Cadis 20.09.2020

Preşedintele American Donald Trump a declarat că acceptă, de principiu, un acord în temeiul căruia aplicaţia chineză TikTok, să fie preluată de Oracle Corp. şi Walmart Inc.

Dacă tranzacţia se va concretiza, TikTok va deveni o companie cu sediul în SUA, încheind negocierile care au stârnit dezbateri intense privind securitatea naţională şi viitorul internetului.

„Le-am dat binecuvântarea mea, dacă reuşesc să facă acest lucru, e grozav, dar şi dacă nu le iese, este bine”, a declarat Trump sâmbătă reporterilor la Casa Albă.

Preşedintele a declarat că acordul va duce la crearea a 25.000 de locuri de muncă, în special în Texas, adăugând că noua companie va fi numită în continuare TikTok şi „nu va avea nimic de-a face cu China”.

Reuters a transmis, joi, că noua companie, numită TikTok Global, va avea majoritatea directorilor americani, un director executiv american şi un expert în securitate în consiliul de administraţie.

Trump a declarat că noua companie TikTok va fi „controlată în totalitate de Oracle şi Walmart” şi va avea sediul în Texas.

Compania ar fi acceptat să facă o donaţie de 5 miliarde de dolari către un fond educaţional din acest stat.

„Vor înfiinţa un fond foarte mare”, a spus Trump. „Aceasta este contribuţia pe care am cerut-o”, a mai adăugat preşedintele american.