Marea Britanie poate intra într-o perioadă de două săptămâni de carantină: Amenzile pentru cei care refuză izolarea pot ajunge la 10.000 de lire

Autor: Eduard Ivanovici 21.09.2020

Regatul Unit se poate îndrepta către o a doua perioadă de lockdown, de două săptămâni de această dată, anunţă CNBC.

Prim-ministrul Boris Johnson ia în considerare o a doua carantină la nivel naţional pentru a opri răspândirea coronavirusului. Duminică, autorităţile au raportat 4.000 de infecţii noi.

Matt Hancock, Secretarul de stat pentru Sănătate Publică, spune că „oamenii s-ar relaxat peste măsură în timpul verii”, însă „a venit momentul când toată lumea trebuie să facă un pas în spate” şi să respecte regulile. Zilele trecute, Hancock declara că numărul spitalizărilor din Marea Britanie se dublează la fiecare 8 zile.

Guvernul a anunţat în weekend că, începând cu date de 28 septembrie, cei care vor refuza să se izoleze după ce au fost diagnosticaţi pozitiv cu COVID-19 ar putea primi o amendă de până la 10.000 de lire sterline.

Până acum, autorităţile britanice au înregistrat 394.257 de cazuri cu coronavirus, 41.777 de decese – record absolut la nivel european – şi au efectuat peste 22 de milioane de teste.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că oraşul are nevoie de restricţii mai severe, capitala putând să ajungă din urmă zonele din nordul Angliei care se află deja în carantină. Luni seara, Khan va anunţa o oră obligatorie de închidere pentru restaurante, cafenele şi pub-uri.