Spania continuă lupta cu coronavirusul: Peste 800.000 de oameni din Madrid trebuie să stea în casă în următoarele două săptămâni. OMS crede că infecţiile din Europa vor creşte într-un ritm alarmant în octombrie şi noiembrie

Autor: Eduard Ivanovici 21.09.2020

Circa 850.000 de oameni din Madrid vor trebui să stea în casă în următoarele două săptămâni pe măsură ce Spania se luptă cu o creştere masivă a cazurilor de COVID-19, transmite Euronews.

Restricţiile asupra libertăţii de mişcare vin în forţă în unele zone ale capitalei spaniole începând de luni, 21 septembrie, iar cei afectaţi vor putea să îşi părăsească domiciliul doar pentru strictul necesar, cum ar fi mersul la muncă sau la doctor şi dusul copiilor la şcoală.

Oamenii din zonele luate în vizor de autorităţi reprezintă 13% din populaţia Madridului şi 24% din cazurile identificate săptămâna trecută, spune guvernul local. Restricţiile se aplică în zone cu peste 1.000 de infecţii per 100.000 de locuitori şi vor sta în picioare pentru cel puţin două săptămâni.

Prim-ministrul Pedro Sanchez a declarat că măsurile nu se vor transforma într-o carantină asemănătoare celei de la începutul pandemiei.

Sute de protestatari s-au adunat în unele dintre cele mai sărace cartiere din Madrid pentru a-şi arăta dezacordul vis-a-vis de noile măsuri. În Vallecas, un district din sudul capitalei, protestatarii au scandat „Vallecas nu este un ghetou” şi au afişat pancarte care deplâng „segregarea în funcţie de clasă” impusă de autorităţi, scrie Euronews.

Dr. Hans Kluge – directorul filialei europene din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – se aşteaptă ca numărul de decese cauzate de coronavirus să crească într-un ritm alarmant în octombrie şi noiembrie.