ZF Live. Bogdan Putinică, Enea: Piaţa de IT este „încinsă“, sunt multe companii, multe oportunităţi, dar nu avem suficiente resurse. Sistemul educaţional nu este aliniat cu nevoile industriei

Autor: Alexandra Cepăreanu 26.09.2020

♦ Compania a recrutat 30 de programatori în perioada martie - septembrie, iar până la finalul anului are în plan să mai angajeze 40 de persoane.

Bogdan Putinică, senior group vicepresident în cadrul companiei suedeze Enea Global Services, specializată în furni­zarea de soluţii software şi servicii de IT, spu­ne că piaţa de IT din România este „încinsă“, având în vedere contextul pan­de­mic care împinge companiile să îşi digi­ta­lizeze diferite procese de business, însă, re­sur­sele umane insuficiente reprezintă un ob­sta­col în dezvoltarea industriei de profil din ţară.

„România nu mai este în acelaşi profil demo­grafic din punct de vedere al disponi­bilităţii resurselor de IT ca acum câţiva ani. Piaţa este foarte încinsă, sunt multe opor­tunităţi, multe companii, dar resursele sunt insu­ficiente. Se vede de departe lipsa poli­ti­cilor macroeconomice, sistemul educaţional nu este aliniat cu nevoile industriei, iar pe termen mediu, deja suntem într-o poziţie de risc faţă de alte ţări din regiune, unde lucrurile se mişcă mai bine“, a spus Bogdan Putinică în cadrul emisiunii de business ZF Live.