Furnizorul de echipamente electrice Electroglobal Cluj, cu afaceri de 24 mil. euro în 2019: Sperăm că statul va fi alături de companiile private mai mult decât a fost până acum. Clujenii de la Electroglobal dezvoltă de la zero o capacitate nouă de producţie

Autor: Laurentiu Cotu 22.09.2020

Furnizorul de soluţii şi echipamente electrice pentru sistemele de automatizări industriale, acţionări electrice şi sisteme de iluminat Electroglobal Cluj, controlat de Radu Ciorba în asociere cu Maksay Csaba, a finalizat primul semestru din acest an cu o cifră de afaceri similară aceleaşi perioade din 2019 şi estimează pentru întreg anul 2020 o uşoară scădere a afacerilor faţă de anul trecut. Compania clujeană a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 113,6 mil. lei (24 mil. euro), un profit net de 6,9 mil. lei (1,5 mil. euro), având un număr mediu de 116 angajaţi,  potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

„În prima jumătate a acestui an, deşi cu toţii am fost afectaţi de criza generată de pan­de­mia provocată de coronavirus, cifra de afa­ceri realizată a fost similară cu cea din pri­mul semestru al anului trecut. Este destul de dificil să estimăm evoluţia pieţei pentru perioada următoare, deoarece  traversăm o perioadă pli­nă de incertitudini, care afectează toate sec­toarele. Cu toate acestea, ne aşteptăm la o uşoa­ră scădere faţă de cifra de afaceri realizată anul trecut, dar sperăm să fie mai mică decât scă­derea medie a întregii pieţe“, a declarat Ra­du Ciorba, director general şi unul dintre acţionarii Electroglobal.