Călin Bichir, Acvatot, firmă deţinută de francezii de la Veolia: Este esenţial un parteneriat între sectorul public şi sectorul privat prin alocarea de fonduri şi investiţii pentru a asigura o creştere economică sănătoasă. Acvatot a avut în 2019 o cifră de afaceri de 169 mil. lei, plus 98% faţă de anul precedent

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.09.2020

♦ Profitul a fost de 3,8 mil. lei, mai mult decât dublu, iar echipa aproape s-a dublat şi ea, până la 400 de angajaţi.

Acvatot, o companie deţinută de grupul Veolia, care mai controlează în România şi Apa Nova, a finalizat în ultimul an lucrări de reabilitare şi modernizare a drumurilor, de extindere a reţelelor de canalizare şi de distribuţie gaze naturale în valoare totală de peste 80 de milioane de lei. Compania a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 169 de milioane de lei, aproape dublu comparativ cu anul precedent, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Am obţinut aceste rezultate prin investiţii în echipele de specialişti şi prin extinderea activităţii companiei prin înfiinţarea Direcţiei de Drumuri, sesizând această nevoie pe piaţă şi venind în întâmpinarea ei cu o expertiză de înalt nivel pentru lucrări de infrastructură. De asemenea, continuăm să investim în resursa umană. În prezent, Acvatot numără peste 400 de angajaţi“, spune Călin Bichir, administrator şi director general al Acvatot.