ANAT, primele date despre vara lui 2020: Litoralul românesc a avut cu 30% mai puţini turişti în acest sezon estival faţă de cel din 2019. Pe litoral, nivelul încasărilor a fost în cele trei luni de vară cu 35% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Autor: Miruna Diaconu 26.09.2020

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România spun că sezonul estival de anul acesta a fost unul atipic, care a debutat foarte târziu comparativ cu anii trecuţi, la începutul lunii iunie, după încheierea stării de urgenţă. Cele trei luni de vară au reprezentat pentru litoralul românesc o scădere de 30% a numărului de turişti comaprativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

“Iulie, august şi prima jumătate a lunii septembrie au fost perioadele preferate de turişti pentru petrecerea vacanţei atât în ţară, cât şi către destinaţii externe precum Grecia, Bulgaria şi mai târziu Turcia. În ţară, litoralul românesc a fost preferat de turiştii români, urmat de Delta Dunării şi zona montană. În ceea ce priveşte litoralul românesc, în acest sezon estival s-a înregistrat o scădere de 30% a numărului de turişti faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi de 35% a încasărilor“, spun pentru ZF reprezentanţii ANAT.