Patru tranzacţii speciale în valoare de 72,5 mil. lei cu acţiuni Transelectrica, Electrica, Conpet şi BRD asigură trei sferturi din rulajul total cu acţiuni de marţi

Autor: Tibi Oprea 22.09.2020

Un număr de patru tranzacţii de tip DEAL cu acţiuni ale Transelectrica, Electrica, Conpet Ploieşti şi BRD SocGen au asigurat circa trei sferturi din rulajul total cu acţiuni de peste 100 mil. lei din şedinţa de tranzacţionare de marţi, în contextul în care acestea au totalizat 72,5 milioane de lei, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Astfel, investitorii au schimbat marţi un pachet de 1,5 milioane de acţiuni Transelectrica (TEL), reprezentând 2% din capitalul social al companiei naţionale de transport al energiei electrice, pentru suma de 35 de milioane de lei, respectiv circa o treime din rulajul total, arată calculele realizate de ZF. Tranzacţia a fost efectuată la preţul din piaţă din sesiunea de luni, de 23,2 lei.

În cazul Electrica (EL), un pachet de 2,7 milioane de acţiuni a schimbat marţi proprietarii pentru aproape 30 de milioane de lei, la preţul de 11 lei pe unitate, adică cel de închidere din sesiunea de luni.

La Conpet, un pachet de 62.820 de acţiuni au fost transferate în contul altui investitor în schimbul a 4,74 milioane lei. Preţul de achiziţie a fost de 75,4 lei, în scădere cu 0,26% faţă de şedinţa precedentă.

Pe BRD a fost realizată o tranzacţie specială cu un număr de 222.185 de acţiuni care s-a ridicat la 2,8 milioane de lei. Preţul de vânzare a fost de 12,42 lei, acelaşi cu cel din şedinţa de luni.