„Marea Britanie se află într-un moment critic şi trebuie să acţioneze”: Premierul Boris Johnson le cere britanicilor să se reîntoarcă la munca de acasă, noile restricţii putând să dureze până la şase luni

Autor: Eduard Ivanovici 22.09.2020

„Marea Britanie se află într-un moment critic şi trebuie să acţioneze”, le-a spus prim-ministrul Boris Johnson membrilor parlamentului, anunţând noile măsuri printre care se numără interzicerea activităţilor sportive de interior şi reîntoarcerea la munca de acasă, transmite The Guardian.

Johnson a declarat marţi în Camera Comunelor că planurile de întoarcere a fanilor pe stadioanele de fotbal au fost „suspendate”, iar nunţile trebuie limitate la 15 invitaţi – jumătate din numărul permis înainte de anunţ. Totodată, măştile vor deveni obligatorii pentru staff-ul din retail şi industria ospitalităţii şi pentru pasagerii din taxiuri. Premierul a spus că restricţiile pot sta în picioare aproximativ şase luni.

„După şase luni de restricţii, ar fi tentant să credem că ameninţarea a dispărut şi ne putem mulţumi cu gândul că am evitat virusul şi am căpătat o oarecare imunitate”, spune Johnson.

„Acest gen de complezenţă nu poate aduce decât pierzanie. Dacă nu vom acţiona cu toţii, nu numai că îi vom pune pe ceilalţi în pericol, însă ne vom compromite viitorul cu măsurile pe care vom fi nevoiţi să le aplicăm.”

Prim-ministrul britanic ia în considerare o a doua perioadă de lockdown de vreme ce numărul de spitalizări din Regatul Unit se dublează la fiecare opt zile. Până acum, autorităţile au raportat peste 398.000 de infecţii, aproape 42.000 de decese cauzate de COVID-19 şi au efectuat peste 22 de milioane de teste.