Tesla se apropie de un nou record trimestrial în ceea ce priveşte vânzările: Elon Musk poate debloca un nou bonus de câteva miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici 22.09.2020

Tesla este pe punctul de a atinge un nou record trimestrial în ceea ce priveşte vânzările de maşini, fapt ce i-au putea aduce lui Elon Musk al patrulea bonus de câteva miliarde de dolari de anul acesta, notează CNN.

Pentru a stabili un nou record, Tesla trebuie să depăşească cele 112.000 maşini vândute în T4/2019. De atunci, închiderea fabricii din California a îngreunat semnificativ producţia şi vânzările, însă Musk le-a spus recent angajaţilor că recordul este pe cale de a fi doborât în al treilea trimestru din 2020.

„Este extrem de important să menţinem output-ul fabricii la un nivel cât se poate de ridicat în următoarele 10 zile”, a declarat fondatorul producătorului de maşini electrice.

Musk nu primeşte un salariu direct, ci un pachet aprobat de acţionari în 2018 care se bazează pe valoarea de piaţă a Tesla şi o serie de repere pentru creşterea companiei. CEO-ul a primit deja două pachete anul acesta, ambele valorând 3,2 miliarde de dolari dacă luăm în calcul valoarea actuală a firmei.

Tesla a devenit anul acesta cel mai valoros constructor auto la nivel mondial, iar acţiunile au crescut cu peste 400% de la începutul lui 2020 până în prezent.

În 2018, Elon Musk a făcut un pariu cu acţionarii companiei: în 10 ani, Tesla va atinge venituri de 175 de miliarde de dolari, cu un profit de 14 miliarde şi o capitalizare de 650 de miliarde de dolari.

Momentan, preţul unei acţiuni este de 420 de dolari, iar valoarea de piaţă trece de 391 de miliarde de dolari.