Al treilea semnal negativ din piaţa de birouri: One United renunţă la birouri şi va construi doar apartamente în proiectul One Verdi Park. Dezvoltatorii se uită mai mult spre dezvoltările rezidenţiale, iar mari companii caută să subînchirieze spaţii de birouri pe măsură ce munca de acasă a câştigat teren pe fondul pandemiei

Autor: Bogdan Alecu 26.09.2020

Cererea tot mai mare de pe piaţa rezidenţială şi cea tot mai mică de pe cea office de­ter­mină dezvoltatorii să-şi schim­be din mers strategia. După ce negocierile cu UniCredit au căzut, iar ban­ca a ales să prelun­geas­că contrac­tul de în­chiriere în proiectul actual deţinut de Glo­bal­worth în zona Expoziţiei, One United a de­cis ca în proiectul One Verdi Park din zo­na Floreasca din Capitală să dezvolte ex­clu­siv rezi­denţial, partea de apartamente fiind ex­tinsă în ambele turnuri de 77 de metri înălţime.

„În cazul One Verdi Park a existat o ce­re­re mare pentru rezidenţial. Iniţial ambele tu­rnuri erau proiectate pentru rezidenţial, însă a existat discuţia cu UniCredit pentru bi­rouri, care însă pe fondul pandemiei a picat. Având în vedere cererea pentru apartamente, noi am revenit la planul iniţial deoarece era mai pro­fi­tabil pentru acţionari. Alte modi­fi­cări în por­tofoliu nu avem“, a explicat Victor Că­pi­ta­nu, cofondator al One United Pro­per­ties, cel mai activ dezvoltator de pe piaţa lo­ca­lă, care are în construcţie şapte proiecte imo­biliare.