Start-up-urile din tehnologie, faţă în faţă cu pandemia: Criza este totdeauna o modalitate de a inova. S-au întâmplat lucruri care nu se întâmplau înainte, precum dezvoltarea telemedicinei sau învăţământul online

Autor: Alina-Elena Vasiliu 23.09.2020

♦ Impulsionaţi de tehnologie, antreprenorii, firmele, angajaţii au fost nevoiţi să se adapteze schimbărilor şi să-şi modifice rutina de lucru.

Accelerarea dezvoltării unor domenii ca telemedicina sau învăţământul online ori crearea unui mediu potrivit pentru noi modele de business sunt doar câteva aspecte care pot fi văzute ca avantaje ale contextului pe care l-a creat pandemia de COVID-19, sunt de părere antreprenorii români din domeniul tehnologiei.

„Criza este totdeauna o modalitate de a ino­va, de a aduce valoare adăugată. Acum exis­tă un mare potenţial pentru noi modele de busi­ness. S-au creat acum nişte obiceiuri care se vor menţine şi după ce această perioadă va tre­ce. Am văzut multe businessuri care încă nu şi-au revenit din criză, însă avantajul start-up-urilor este că sunt flexibile şi adaptabile”, a spus Alexandru Bogdan, CEO al ROCA X, în cadrul conferinţei „Dreaming bigger with the right partners”, organizată de ROCA X, platformă care investeşte în companiile din domeniul tehnologiei.