Ce tranzacţii se mai fac la Bursă. BCR Pensii a ieşit la cumpărături în S1/2020: majorări cu 9% la FP, 11% la Banca Transilvania, Petrom şi Romgaz, dar şi 30% la Transgaz şi 65% la Transelectrica. Nicio vânzare la BVB

Autor: Liviu Popescu 23.09.2020

♦ Administratorul nu a realizat nicio vânzare de acţiuni la BVB, dar a rămas cu aceleaşi deţineri la 30 iunie 2020 ca cele de la 30 decembrie 2019 la Digi Communications, Nuclearelectrica, Sphera Group, MedLife şi Conpet Ploieşti.

BCR Pensii, administrator al celui mai performant fond de pensii Pilon II, cu o rentabilitate anualizată de 5%, a ieşit la cumpăraturi la bursa de la Bucureşti în prima jumătate din 2020, cel mai probabil pe fondul preţurilor scăzute ale acţiunilor.

Astfel, din rândul celor 15 companii listate la Bucureşti din portofoliul fondului de pensii private, administratorul BCR Pensii şi-a majorat deţinerile la 10 societăţi, de la creşteri ale numărului de acţiuni de 6,8% în cazul BRD SocGen la 65% pentru Transelectrica, potrivit datelor agregate de ZF din raportul semestrial. Calculele făcute de ZF se referă la dinamica semestrială a numărului de acţiuni.