Conferinţa ZF Health&Pharma Summit, 2020. Ioan Filip, preşedintele Grupului Taparo: Avem o capacitate de 50 milioane de măşti chirurgicale pe lună, suficient de mare pentru a fi un producător important în regiune

Autori: Georgiana Mihalache , Cristina Bellu 23.09.2020

♦ Măştile şi echipamentele medicale de protecţie fabricate de Techtex, parte a grupului Taparo, sunt avizate de autorităţile române ♦ Investiţia în fabrică a fost de 20 mil. euro.

Techtex, companie specializată în producţia de textile tehnice şi parte a grupului Taparo, una dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale din sectorul mobilierului tapiţat, poate produce lunar 50 milioane de măşti chirurgicale, asigurând astfel necesarul din piaţa locală. Planurile antreprenoului Ioan Filip, preşedintele grupului Taparo, urmăresc transformarea Techtex într-un producător regional de măşti şi echipamente de protecţie.

„Odată cu declanşarea pandemiei, ne-am reprofilat în cadrul grupului cu una din companiile noastre – Techtex - pentru a dezvolta o capacitate de producţie a textilelor medicale. Viziunea nostră a fost de a dezvolta această capacitate de textile medicale şi echipamente medicale în vederea reducerii dependenţei de importuri şi în fundamentarea afacerilor. Avem capacitate suficient de mare pentru a fi un producător important în regiune“, a spus Ioan Filip.