Tesla va lansa cea mai ieftină maşină electrică din istoria companiei: Noul Model S va costa 25.000 de dolari şi va fi gata în aproximativ trei ani. Elon Musk speră să producă 20 de milioane de maşini în viitorul apropiat – cu mult peste numărul de vehicule vândute anul trecut în SUA

Autor: Eduard Ivanovici 26.09.2020

După ce a reevaluat design-urile bateriilor şi a îmbunătăţit procesele de producţie, reducând astfel o parte bună din costurile impuse de baterii, Elon Musk a promis că noul model Tesla va fi gata în aproximativ trei ani, preţul urmând să ajungă la 25.000 de dolari, scrie CNN.

Astfel, noul Model S va deveni cea mai ieftină maşină din istoria companiei. CEO-ul a promis că vehiculul va fi condus complet autonom – o sarcină dificilă având în vedere că senzorii şi echipamentul de care este nevoie sunt extrem de scumpe.

Musk a mai anunţat că Tesla a început să preia comenzi pentru o viitoare versiune a Model S „Plaid Mode” care va produce până la 1.100 de cai-putere. Maşina va fi în stare să ajungă la 0 km/h la aproape 100 km/h în doar două secunde şi va putea parcurge un traseu de 400 de metri în circa nouă secunde.

Cu un preţ de 140.000 de dolari, Model s Plaid atinge o viteză maximă de 320 de km/h şi va avea o autonomie de peste 800 de kilometri după o încărcare completă.

Tesla speră să ajungă în punctul în care să producă anual 20 de milioane de maşini, număr mai mare decât toate vehiculele vândute în Statele Unite în 2019. Prin comparaţie, Volkswagen Group – care deţine brandurile Volkswagen, Audi şi Porsche – a vândut anul trecut 11 milioane de maşini la nivel mondial.

„Este extrem de important să menţinem output-ul fabricii la un nivel cât se poate de ridicat”, a spus Musk în condiţiile în care Tesla este pe punctul de a atinge un nou record trimestrial în ceea ce priveşte vânzările de maşini.