Early Game Ventures pariază pe domeniul agricol şi investeşte în Meshine Tech, platformă de analiză a datelor colectate de la senzorii instalaţi pe maşinile agricole. “Este un prim pas pe care îl facem în sectorul agriculturii. Urmează şi alţii, în viitorul apropiat”

Autor: Cristina Bellu 24.09.2020

Fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV) anunţă finalizarea unei runde de investiţii în start-up-ul Meshine Tech, companie care pregăteşte o platformă de analiză a datelor colectate de la senzorii instalaţi pe maşinile agricole.

“Investiţia noastră în Meshine este un prim pas pe care îl facem în sectorul agriculturii. Urmează şi alţii, în viitorul apropiat. Totodată, invităm şi alţi antreprenori care lucrează la produse destinate fermierilor să ne scrie. Ne dorim să îi cunoaştem şi să discutăm despre cum văd ei viitorul acestui domeniu de o importanţă strategică pentru ţara noastră”, spune Radu Stoicoviciu, partener EGV.

Platforma dezvoltată de Meshine Tech urmează să colecteze şi să analizeze datele de la echipamentele agricole, astfel încât fermierii să aibă control asupra operaţiunilor şi o imagine coerentă, de ansamblu, a activităţilor din fermă.

“Toate aceste date sunt păstrate într-un ledger blockchain care va reprezenta o istorie detaliată a operaţiunilor efectuate în fermă, garantând astfel originea produselor şi respectarea normelor şi a certificărilor. Pe termen lung, ne dorim să evoluăm într-o platformă de tip marketplace, unde să se integreze şi alţi furnizori de date din agricultură, Meshine devenind astfel panoul central de date al fermierului.”, adaugă Tudor Stomff, CEO Meshine.

Tranzacţia a fost asistată de avocaţii de la DLA Piper, care au acordat asistenţa juridică pentru executarea şi finalizarea acesteia, realizând inclusiv setul de documente necesar întregului proces. Echipa DLA Piper i-a inclus pe Marian Dinu, Cristina Bucur şi Ciprian Frandeş.

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanţat cu prioritate prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, care susţine investiţiile menite să răspundă nevoilor şi provocărilor legate de nivelul redus al competitivităţii economice, şi cofinanţat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.