OTP Bank România a devenit bancă parteneră a programului de granturi în valoarea totală de 1 miliard euro implementat de Ministerul Economiei pentru finanţarea IMM-urilor

Autor: Roxana Rosu 24.09.2020

OTP Bank România a devenit bancă parteneră a programului de granturi în valoarea totală de 1 miliard euro implementat de Ministerul Economiei prin care IMM-urile pot accesa finanţări prin trei scheme de granturi nerambursabile.

„Pentru a depăşi împreună situaţiile dificile este nevoie de efort comun. Vedem în rândul clienţilor noştri antreprenori creativitate, determinare şi adoptarea unor soluţii ieşite din tipar prin care reuşesc să depăşească această perioadă fără precendent din punct de vedere economic. Au nevoie de sprijin şi finanţare şi de aceea ne bucură să fim bancă parteneră în cadrul acestui program guvernamental privind acordarea de granturi nerambursabile, care are deopotrivă rol social şi de dezvoltare pentru consolidarea unui sector esenţial economiei naţionale”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei Retail în cadrul OTP Bank România.

Prima schemă de finanţare nerambursabilă este denumită Microgranturi şi beneficiază de o alocare de 100 milioane euro din totalul de 1 miliard euro al programului. Aceste microgranturi au o valoare de 2.000 de euro per beneficiar şi sunt dedicate microîntreprinderilor, firmelor mici şi mijlocii fără angajaţi în 2019, PFA-urilor, ONG-urilor, cabinetelor medicale etc.