Lanţul de cinematografe Cineworld, prezent în România prin Cinema City, a pierdut 1,4 miliarde de euro în prima jumătate a anului din cauza pandemiei de coronavirus

Autor: Eduard Ivanovici 24.09.2020

Cineworld, unul dintre cele mai mari lanţuri de cinematografe din lume, a înregistrat pierderi de 1,42 miliarde de euro în prima jumătate a anului din cauza crizei generate de COVID-19, conform The Guardian.

Prin comparaţie, grupul britanic a raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut un profit de peste 120 de milioane de euro, însă închiderea celor 778 de cinematografe la nivel mondial a lovit din plin compania. Între timp, Cineworld a deschis 561 de locaţii.

În Marea Britanie şi Statele Unite, filmele locale şi lansarea blockbuster-ului Tenet, regizat de Christopher Nolan, au susţinut gradual profiturile, înregistrându-se o „performanţă stabilă” în locaţiile de pe întreg teritoriul planetei.

Totuşi, Cineworld a declarat că viitorul financiar al companiei este incert de vreme ce autorităţile pot relansa o serie de restricţii de circulaţie pentru a combate următorul val de infecţii cu coronavirus.

Cineworld a fuzionat în 2014 cu Cinema City, cel mai extins lanţ de cinematografe de pe piaţa locală, cu locaţii în 19 oraşe din România.