Toate muzeele din Bucureşti au anual 2,4 milioane de vizitatori. În Paris, doar cele mai populare cinci primesc de zece ori mai multe vizite

Autor: Cristina Roşca 25.09.2020

Muzeele din regiunea Bu­cu­reşti-Ilfov au primit 2,4 milioane de vizitatori în 2018, ultimul an pentru care există date, arată informaţiile INS. Numărul vizitelor a crescut faţă de anul anterior cu aproximativ 12%, potrivit aceleiaşi surse.

„La nivelul regiunilor de dezvoltare, în anul 2018, faţă de anul precedent, s-au înregistrat creşteri ale numărului de vizitatori în toate regiunile, cu excepţia regiunii Vest, unde numărul s-a diminuat cu 2,5%. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în regiunile Nord-Vest (40,1%), Sud-Est (25,1%) şi în Bucureşti-Ilfov (11,9%)”, potrivit INS. Ritmul de creştere variază însă şi în funcţie de baza de pornire. Este interesant de remarcat Bucureş­tiul nu este zona cu cei mai mulţi vizitatori în muzee, fiind depăşit de regiunea Centru (aproape 5 milioane de oameni) şi Nord-Est (aproximativ 2,6 milioane), arată informaţiile INS.