CEO-ul Spotify va investi un miliard de dolari, o treime din averea personală, în startup-urile din Europa

Autor: Eduard Ivanovici 25.09.2020

CEO-ul Spotify, Daniel Ek, a anunţat că va investi 1,2 miliarde de dolari în startup-urile din Europa. Ek va folosi fondurile pentru a investi în sănătate, educaţie, machine learning şi biotehnologie, transmite CNBC.

„Vreau să-mi duc datoria la capăt. Cu toţii ştim că una dintre cele mai grele provocări constă în accesarea capitalului”, a spus Ek, adăugând că plănuieşte să realizeze un „nou vis european” în următorul deceniu.

Potrivit Forbes, averea netă a CEO-ului este de 3,6 miliarde de dolari, ceea ce indică faptul că va investi aproximativ o treime din propriile resurse în Europa.

„Mă deranjează când văd că antreprenorii europeni renunţă la viziunile pe care le-au creat, vânzându-le devreme unor companii non-europene, sau atunci când cei mai promiţători angajaţi din tech-ul european părăsesc industria pentru că nu se simt suficient de apreciaţi aici. Avem nevoie de mai multe companii care să inspire şi să ridice ştacheta”, a declarat Ek.

Europa se află în prezent în spatele Statelor Unite şi Chinei în ceea ce priveşte tehnologia. În timp ce primele două economii ale planetei au produs unii dintre cei mai cunoscuţi giganţi tech – printre care se găsesc nume precum Amazon, Microsoft, Tencent şi Alibaba – Europa nu a reuşit să ofere o rată similară de succes în industrie.