Alpha Bank extinde acordul cu UnionPay şi devine prima bancă din România care acceptă la terminalele POS cardurile emise de gigantul chinez

Autor: Cristina Bellu 25.09.2020

Alpha Bank este prima bancă din România care acceptă cardurile UnionPay la terminalele POS din reţeaua de acceptare a instituţiei bancare, după ce a semnat o înţelegere cu unul dintre cei mai mari emitenţi de carduri din lume, cu sediul în China.

Acesta este o extindere a acordului încheiat în luna mai a anului trecut dintre Alpha Bank Romania şi UnionPay, prin care cardurile emise de gigantul chinez erau acceptate în reţeaua de ATM-uri a băncii. Acum, deţinătorii de carduri UnionPay pot nu doar să retragă numerar de la ATM-urile Alpha Bank, ci să şi efectueze plăţi în peste 4.000 de locaţii ale comercianţilor din România.

”Orice comerciant deţinător al unui POS de la Alpha Bank Romania poate accepta imediat tranzacţii sigure şi convenabile de la posesorii de carduri UnionPay”, spune Cristian Dragoş, Vicepreşedinte Executiv Aria Retail, Alpha Bank Romania.

Cu peste 8 miliarde de carduri emise în total în 61 de ţări şi regiuni din întreaga lume, UnionPay deserveşte acum cea mai mare bază de deţinători de carduri. În prezent, 15 din cele 17 ţări şi regiuni din Europa Centrală şi de Est acceptă cardurile UnionPay.