Videoconferinţa ZF #Optimize Business – Energy. Companiile au investit mai mult în digitalizare în 2020, dar majoritatea proiectelor au fost măsuri de prim ajutor pentru business

Autor: Alex Ciutacu 28.09.2020

 Microsoft a lansat neural text to speech cu opţiune în limba română şi testează un proiect-pilot cu o companie din energie ♦ România ar câştiga 50 mld. euro la PIB până în 2030 dacă sectorul privat şi sectorul public ar merge în paralel cu digitalizarea ♦ Conceptul de videoworking le permite membrilor unei echipe să păstreze legătura constant, dar să interacţioneze doar la nevoie ♦ Investiţia într-o soluţie digitală se poate recupera în 12 luni.

Companiile active în sectorul energetic în România şi în lume au investit mai mult în soluţii de transformare digitală în 2020 faţă de anul trecut, însă majoritatea investiţiilor au reprezentat măsuri de prim ajutor pentru business, în contextul în care investiţiile realizate s-au îndreptat către soluţii care să asigure continuarea activităţii în parametri cât mai normali pe timpul crizei sanitare, au concluzionat specialiştii din industrie, prezenţi în cadrul videoconferinţei ZF #Optimize Business – Energy, realizată în parteneriat cu Microsoft.

„Anul acesta am văzut clar un interes crescut şi s-au cheltuit mai mulţi bani decât anul trecut, dar aceştia s-au îndreptat spre măsuri de prim ajutor pentru business, adică să ducem cât mai repede soluţii care pot ţine legătura cu oamenii, soluţii de control de la distanţă şi tot ce ţine de adaptarea imediată a fluxurilor de business”, a explicat Ovidiu Bradin, managing director al furnizorului de tehnologie Netgas.

Dacă anul 2020 a fost unul al răspunsurilor rapide şi al adaptării, pentru anul 2021 com­paniile din întreaga lume pregătesc bugete de investiţii mai mari pentru transformarea digitală.