Servicii bancare şi de telecomunicaţii din Ungaria au fost întrerupte de un puternic atac cibernetic

Autor: Dorin Oancea 26.09.2020

Un număr de servicii bancare şi de telecomunicaţii din Ungaria au fost întrerupte de un puternic atac cibernetic lansat joi de pe servere din Rusia, China şi Vietnam, a anunţat sâmbătă firma de telecomunicaţii Magyar Telekom, citată de Reuters.

Evenimentul, de tipul „distributed-denial-of-service” (DDoS), a fost un atac cibernetic în care hackerii încearcă să inunde reţeaua cu volume neobişnuit de mari de date pentru a o paraliza.

Volumul traficului de date în atac a fost de 10 ori mai mare decât cantitatea observată de obicei în evenimentele DDoS, a spus compania.

„Asta înseamnă că acesta a fost unul dintre cele mai mari atacuri care au avut loc în Ungaria vreodată, atât prin dimensiunea, cât şi prin complexitate”, a adăugat firma.

"Hackerii ruşi, chinezi şi vietnamezi au încercat să lanseze un atac DDoS împotriva instituţiilor financiare maghiare, dar au încercat să copleşească şi reţelele Magyar Telekom", a adăugat compania într-un comunicat.

Atacul, care a avut loc în mai multe valuri, a perturbat serviciile unor bănci şi a provocat căderi ale serviciilor Magyar Telekom în anumite părţi ale capitalei, Budapesta, înainte de a fi respins de companie.

Banca maghiară OTP a confirmat că a fost afectată de atac.

"Joi a avut loc un atac DDoS asupra sistemelor de telecomunicaţii care deserveau unele servicii bancare", a spus banca. „Am respins încercarea împreună cu Telekom care a fost de asemenea afectată, iar scurta întrerupere a unora dintre serviciile noastre s-a încheiat joi după-amiază”.