Alegeri locale 2020. Un primar din judeţul Sibiu a fost filmat în timp ce le arată alegătorilor cum să voteze

Autor: Petru Mazilu 27.09.2020

Un primar din judeţul Sibiu a fost filmat în timp ce le arată alegătorilor cum să voteze. Este vorba despre primarul din Şeica Mare care candidează pentru un nou mandat. Incidentul va fi anchetat de Poliţie.

Filmarea a fost făcută cu un telefon mobil. În imagini apare primarul din Şeica Mare, înconjurat de mai mulţi romi, cărora le explică cum să voteze.

Reprezentanţii USR Sibiu au anunţat incidentul şi au postat filmarea pe Facebook.

„Încălcarea legii prin propagandă electorală în ziua votului. La Şeica Mare primarul PNL Susa Nicolae sfătuieşte alegătorii acum, în ziua votului, cum să îl voteze, indicând poziţiile pe buletinele de vot – în acest clip avem dovada clară cum le arată oamenilor să voteze. De asemenea, a dat bileţele oamenilor şi i-a chemat şi în Primărie pentru a le arăta cum să voteze. Primarul în funcţie a încălcat Legea 115/15, Art. 108, al. 1, lit “ş) continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale potrivit dispoziţiilor art. 64, prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, ❗️ precum şi sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secţiilor de votare sau în perimetrul prevăzut la art. 83 alin. (1), să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianţe politice, alianţe electorale ori candidaţi independenţi”, scrie pe pagina de FB a USR Sibiu.

Reprezentanţii USR PLUS au sesizat echipajul de poliţie de la secţia de votare şi vor depune plângere la Biroul Electoral de Circumscripţie locală.