Furnizorul român de soluţii IT Trencadis din Baia Mare îşi continuă expansiunea internaţională şi dezvoltă un proiect de cybersecurity pentru sistemul bancar din Nigeria

Autor: Roxana Rosu 28.09.2020

Compania Trencadis din Baia Mare, specializată în furnizarea de soluţii şi servicii de integrare IT, , accelerează extinderea globală cu un nou proiect de consolidare şi de întărire a securităţii cibernetice a infrastructurii şi operaţiunilor unei instituţii din sectorul bancar din Nigeria.

Compania românească are deja operaţiuni şi proiecte în Europa şi în Africa, în Elveţia, Croaţia, Albania, Nigeria, Ghana şi Senegal.

Noul proiect al companiei Trencadis din Nigeria va fi implementat pentru NIBSS Nigeria Inter-Bank Settlement System (NIBSS), organizaţie deţinută de toate instituţiile bancare din Nigeria, împreună cu Banca Centrală a Nigeriei (CBN), a cărei misiune este asigurarea infrastructurii de interconectare a sistemului bancar pentru asigurarea operaţiunilor de transfer de fonduri şi decontări interbancare.

NIBSS a procesat 1.1 miliarde de tranzacţii electronice în 2019, în valoare totală de peste 235 miliarde de euro.

Compania Trencadis a fost contractată în baza unei licitaţii internaţionale, la care au participat 11 ofertanţi. 

Trencadis a fost fondată în 2007  de Radu Negulescu, care ocupă şi funcţia de CEO.  Printre acţionari, cu 22%, se numără şi omul de afaceri româno-australian Frank Timiş, cunoscut pentru numeroasele proiecte miniere în care este implicat la nivel global.

“Noul proiect de securitate cibernetică pentru sistemul bancar nigerian reprezintă o validare a deciziei Trencadis de a investi în deschiderea către pieţele din Africa, cu accent pe Nigeria, şi o recunoaştere din partea nigeriană a valorii parteneriatului cu România, în special cel axat pe colaborarea IT şi servicii cu valoare adăugată. De asemenea, proiectul reprezintă o carte de vizită pentru dezvoltarea companiei noastre pe piaţa africană”, a declarat Ioan Drăgan, Deputy CEO, Trencadis.