Un val de finanţare loveşte din plin IMM-urile din România: Comisia Europeană deblochează 550 de milioane de euro din fondurile de coeziune pentru sprijinirea IMM-urilor din ţară

Autori: Cosmin Pirv , Mediafax 04.10.2020

Comisia Europeană redirecţionează 550 de milioane de euro din fondul de coeziune pentru a ajuta IMM-urile româneşti afectate de criza provocată de coronavirus. Peste 120.000 de întreprinderi mici şi mijlocii vor primi sprijin financiar.

Comisia Europeană a aprobat modificarea programului operaţional „Competitivitate” în România, prin redirecţionarea unei finanţări de 550 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a atenua efectele crizei provocate de coronavirus.

Se va acorda sprijin financiar unui număr de peste 120 000 de IMM-uri şi unor iniţiative de digitalizare şi educaţie electronică.

„Datorită flexibilităţii oferite de Iniţiativa pentru investiţii ca reacţie la coronavirus (CRII) a Comisiei, întreprinderile româneşti pot beneficia de acest sprijin vital pentru a depăşi dificultăţile cauzate de pandemie şi a menţine locurile de muncă. Alături de fondurile UE deja orientate către sectorul sănătăţii din România, precum şi către formare, educaţie şi infrastructuri, aceasta este o oportunitate unică pentru o redresare economică rapidă. În prezent, este extrem de important să se pună rapid în practică aceste măsuri”, a declarat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune şi reforme.

Conform CE, România a mobilizat deja fonduri UE în valoare de 350 de milioane de euro pentru a sprijini angajaţii din Sănătate care se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei.