SVN: Piaţa rezidenţială din Braşov a crescut uşor în acest an, după recordurile atinse în 2019. Locuinţele s-au scumpit în medie cu 2,1%, la 1.195 euro mp util

Autor: Roxana Rosu 29.09.2020

Piaţa rezidenţială din Braşov a crescut uşor în acest an, după ce anul trecut a atins niveluri record, atât la nivelul preţurilor, cât şi al numărului de tranzacţii, arată o analiză a companiei de consultanţă imobiliară SVN Romania.

Livrările de locuinţe în Braşov şi împrejurimi au fost în uşoară scădere, dar gradul general de absorbţie s-a menţinut ridicat, la peste 85% până la predarea proiectelor.

Aproximativ 80% din unităţile rezidenţiale predate în acest an sunt amplasate în Braşov, iar cele mai dezvoltate suburbii sunt Ghimbav, Tărlungheni şi Sânpetru.

Preţul mediu al locuinţelor a crescut în ultimele 12 luni cu 2,1%, la 1.195 de euro pe metrul pătrat util.

Cele mai mici preţuri la locuinţele noi se înregistrează în localităţile limitrofe Braşovului, de aproximativ 850 de euro pe metrul pătrat util, în timp ce în zonele Astra şi Tractorul preţurile ajung la 1.100 – 1.150 de euro pe metrul pătrat util.

Cele mai scumpe apartamente sunt în zona centrală, de circa 1.400 de euro, şi pe Calea Poienii, în medie 1.630 de euro pe metrul pătrat util, potrivit datelor SVN Romania | Braşov.