Nemţii de la E.ON au implementat proiecte de iluminat inteligent de peste 1 milion de euro la companiile care deţin spaţii industriale

Autor: Cristina Bellu 29.09.2020

Furnizorul de energie electrică şi de gaze naturale E.ON Energie România, companie membră a grupului german E.ON, a finalizat până în prezent 18 proiecte de iluminat inteligent cu tehnologie LED, în valoare totală de peste 1 milion de euro, pentru companii din sectoare variate ale economiei, în special pentru cele care deţin spaţii cu destinaţie industrială, logistică, depozitare sau birouri.

„Soluţiile de iluminat inteligent sunt o necesitate pentru companii în contextul actual, în care trebuie să reducem risipa de energie. (...)  De exemplu, reducerea costurilor cu iluminatul poate depăşi 60%, ceea ce înseamnă economii de mii sau chiar zeci de mii de euro anual şi contribuie, în acelaşi timp, la îmbunătăţirea productivităţii şi la atingerea obiectivele de sustenabilitate", spune Cătălin Iordache, director general E.ON Energie România.

Proiectele reprezintă soluţii personalizate, la cheie, şi au presupus instalarea în total a circa 11.000 de corpuri de iluminat bazate pe tehnologie LED, dar şi lucrări complexe de automatizare, care permit controlul şi monitorizarea sistemului de iluminat şi care aduc un plus de eficienţă energetică.

Compania a asigurat pentru partenerii săi auditul instalaţiei de iluminat, proiectarea soluţiei tehnice, achiziţionarea şi montarea echipamentelor, precum şi sprijin pentru finanţarea întregului proiect.

Un exemplu în acest sens este parteneriatul dintre E.ON şi producătorul de carne de pasăre Avi-Top din Războieni, judeţul Iaşi, parte a grupului Kosarom, pentru reabilitarea sistemului de iluminat la Ferma Miroslava, unde au fost instalate 2.292 de corpuri  în 27 de hale.

Pentru Sermis Electronic, furnizor de servicii şi soluţii software pentru sisteme IT & C în România, E.ON a înlocuit 927 de corpuri de iluminat în spaţiile de producţie aparţinând companiei, în timp ce proiectul implementat la fabrica AGIL, situată în Timişoara, firmă cunoscută pentru activitatea sa în domeniul producţiei de mezeluri, a însemnat montarea a 615 corpuri de iluminat în spaţiile de producţie, precum şi în cele de birouri şi a condus la o calitate îmbunătăţită a iluminatului interior şi confort crescut pentru angajaţii firmei.