ZF Live. Speranţa Munteanu, Senior Advisor, KPMG: Băncile sunt mult mai pregătite acum, faţă de ultima criză economică, să răspundă situaţiei actuale, să se adapteze şi să susţină companiile care au nevoie de restructurare

Autor: Alexandra Matei 30.09.2020

♦ Există bani care să susţină economia reală a României, dar reacţia de răspuns trebuie să fie imediată, din partea companiilor, iar din partea băncilor, mult mai flexibilă ♦ În cazul unei restructurări, accentul cade pe zona financiară, negociere şi conceperea unui plan de restructurare.

Criza generată de pandemie este doar o accelerare a unei crize care era deja aşteptată în economia din România, după spusele Speranţei Munteanu, Senior Advisor, KPMG, însă băncile sunt capabile să se adapteze contextului actual, având o manieră în care îşi judecă situaţia de dificultate financiară mult mai bine structurată, analiza pe care o fac este mai amplă şi sistemele informatice sunt mai dezvoltate.

„Trebuie să înţelegem că suntem în faţa unei crize care este complet diferită faţă de cele anterioare. De data aceasta, este o criză economică, o criză a economiei reale. Partea plină a paharului este că există bani care să susţină economia reală, iar partea goală este că, acum, reacţia de răspuns nu poate fi întârziată, ci trebuie să fie o reacţie imediată din partea companiilor şi mult mai flexibilă din partea băncilor“, spune Speranţa Munteanu, Senior Adviser, KPMG, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.