Daniel Boaje a plecat de la McDonald’s România cu 12 mil. euro după ce şi-a vândut pachetul de 10% din acţiuni. El a condus operaţiunile locale ale McDonald’s timp de circa zece ani şi a fost acţionar minoritar în ultimii cinci

Autor: Cristina Roşca 30.09.2020

Executivul român Daniel Boaje a încasat 12 mil. euro pentru pachetul de 10% pe care îl deţinea la McDonald’s România. El a plecat în această vară de la con­ducerea lanţului de restaurante după aproape un de­ce­niu şi tot atunci şi-a vândut pachetul de 10% din acţiuni.

Cumpărătorul este grupul maltez Premier Capital care a devenit astfel singurul acţionar al companiei care ope­rează businessul McDonald’s pe plan local. Maltezii au devenit acţionarii acestei afaceri acum cinci ani când au preluat franciza McDonald’s în România. Tot atunci a intrat şi Daniel Boaje în ac­ţio­nariat cu 10% din titluri, con­ti­nuându-şi totodată man­datul de executiv. Până la înce­pu­tul lui 2016, lanţul american de res­ta­u­rante de tip fast-food îşi opera businessul direct.

În timpul mandatului lui Boaje busi­nessul McDonald’s s-a mai mult decât dublat, la 926 mil. lei anul trecut. În aceeaşi perioadă, 2011-2019, profitul a crescut de şapte ori, la 123 mil. lei. El nu a dezvăluit detalii privind planurile de viitor.

McDonald’s România este liderul pieţei locale de restaurante din România cu circa 85 de unităţi care acoperă principalele oraşe din ţară.