Ce se întâmplă cu tabletele destinate elevilor din medii nefavorizate? Ludovic Orban: Tabletele nu se vor da definitiv familiilor, ci într-o formă de comodat

Autori: Gabriel Pecheanu , Mediafax 30.09.2020

Tabletele nu se vor da definitiv elevilor, ci într-o formă de comodat, spune premierul Ludovic Orban: „E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă şi atunci tabletele pot fi recuperate şi pot fi distribuite într-o altă localitate în care creşte numărul de infectări”.

„Cer autorităţilor locale şi unităţilor şcolare să achiziţioneze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor. Se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă şi atunci tabletele pot fi recuperate şi pot fi distribuite într-o altă localitate în care creşte numărul de infectări şi e necesar învăţământul online”, spune Ludovic Orban.

El a reamintit că sunt fonduri prevăzute pentru autorităţile locale şi unităţile şcolare în acest sens.

Premierul Ludovic Orban a mai precizat că licitaţiile la nivel naţional prin derulate prin ONAC au nişte proceduri impuse de legislaţia europeană.

„Ne este foarte greu. De unde să ştim noi că o firmă care vine la licitaţie, ştiind care e calendarul, spune după ce depune oferta - şi este singura care depune ofertă, că nu are capacitatea de a livra tabletele conform calendarului? Sigur, se reiau licitaţiile la nivel naţional”, conchide premierul.