Veşti bune pentru cei care vor să acceseze programele Rabla Clasic şi Rabla Plus: Sesiunea de înscriere a persoanelor juridice în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus a fost prelungită până la 30 octombrie 2020 inclusiv

Autor: Alexandru Nanu 11.10.2020

Pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus destinate persoanelor juridice, în acest an, a fost extinsă sesiunea de depunere a dosarelor până la sfârşitul acestei luni, conform unui comunicat recent publicat pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

“Sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare a persoanelor juridice în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto na ţional (Programul Rabla Clasic) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) a fost prelungită până la data de 30 octombrie 2020” scrie în comunicatul AFM.

Programele Rabla Clasic şi Rabla plus se desfăşoară în baza Ordinului Ministerului Mediului nr. 324/2020 şi respectiv a Ordinului Ministerului Mediului nr. 323/2020 publicate în luna martie a acestui an.

Dosarele de acceptare depuse de către persoanele juridice în cadrul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus se transmit la AFM, începând cu 24 iulie 2020, exclusiv prin intermediul poştei electronice. Procedura cuprinzând modul de transmitere a documentelor, adresele de e-mail prin intermediul cărora se realizează comunicarea informaţiilor necesare, precum şi alte instrucţiuni, sunt publicate pe site-ul www.afm.ro.

Pe site-ul AFM se publică periodic liste cu dosarele analizate în cadrul acestor programe. În urma aprobării în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 28 septembrie 2020, au mai fost publicate 86 dosare acceptate pentru 170 autovehicule în cadrul Programului Rabla Clasic şi 103 dosare pentru 154 autovehicule, dintre care 119 autovehicule pur electrice şi 35 autovehicule electrice hibride în cadrul Programului Rabla Plus. Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi în Programele Rabla şi Rabla Plus.