Atenţie utilizatori: Google lansează în România un nou mod de a accesa aplicaţiile şi jocurile din Google Play Store

Autor: Andreea Tobias 01.10.2020

Google lansează în România un nou mod de a accesa aplicaţiile şi jocurile din Google Play Store: Google Play Pass. Acesta este un serviciu sub formă de abonament, care oferă utilizatorilor acces total la sute de aplicaţii şi jocuri - fără reclame, achiziţii în aplicaţie sau plăţi directe.

Play Pass cuprinde conţinut de calitate şi revizuit, de la jocuri clasice (ex: Sonic the Hedgehog) şi jocuri „indie” premiate (ex: Stardew Valley) la aplicaţii utile (ex:Photo Studio Pro).

În pachetul Google Play Pass se regăsesc, printre altele, Sonic the Hedgehog, Levelhead, Stardew Valley, Photo Studio Pro, Monument Valley, Terraria, Star Wars: Knights of the Old Republic, LIMBO, This War of Mine sau Teslagrad.

De asemenea, în pachetul Play Pass se găsesc şi jocuri de la dezvoltatori români: Candy Fashion Dress Up & Makeup Game (Promedia Studio), Door Kickers (KillHouse Games) şi Magium - D&D Inspired Text Adventure RPG (Magium Games).

În fiecare lună, noi aplicaţii şi jocuri vor fi adăugate în pachetul Play Pass. De exemplu, titluri precum Olo Loco şi Bright Paw se vor lansa în premieră în Play Pass, iar Dakka Squadron (de la Phosphor) şi seria Worms (de la Team17) vor intra în Play Pass până la finalul anului.

Abonaţii vor găsi jocurile şi aplicaţiile din Play Pass în tabul dedicat, cu acelaşi nume. De asemenea, jocurile şi aplicaţiile din pachetul Play Pass vor fi disponibile şi în Play Store, fiind marcate cu timbrul Play Pass.

Toate aplicaţiile şi jocurile marcate cu acest timbru vor fi disponibile complet cu noul abonament Play Pass.

Play Pass ajunge la utilizatorii din România săptămâna aceasta, la preţul de 24,99 lei /lună sau 149 lei/an. Prima lună de utilizare a Play Pass este gratuită. Accesul la serviciul Play Pass se face din aplicaţia Play Store de pe dispozitivele Android, meniul din stânga-sus, opţiunea „Play Pass”, iar apoi urmând indicaţiile pentru abonare.

Abonamentul Play Pass poate fi accesat de membri familiei (până la 5 membri), înscrişi în Google Family. Fiecare membru al familiei poate accesa Play Pass individual, astfel încât experienţa sa să nu o deranjeze pe a celorlalţi. Play Pass cuprinde şi o selecţie interesantă de aplicaţii şi jocuri dedicate copiilor, de la Toca Boca la Learny Land.