ZF Live. Bogdan Enoiu, CEO al McCann WorldGroup România: Criza va fi resimţită mai dur în primul trimestru al anului 2021. Este o situaţie complicată şi sunt ţări puternice care nu o scot la capăt. Industria media, de marketing şi publicitate va înregistra o scădere între 15% şi 30%, pe fondul pandemiei

Autor: Alexandra Cepăreanu 10.10.2020

Criza economică generată de pandemia de COVID-19 va fi mai dură în primul trimestru al anului viitor, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Bogdan Enoiu, CEO al agenţiei de publicitate şi marketing McCann WorldGroup România.

„Economia este foarte fracţionată, sunt zone care au fost grav afectate, zone care nu au fost afectate. Îmi este teamă că perioada ianuarie-aprilie a anului viitor va fi dură. Criza va fi simţită mai dur în primul trimestru al anului 2021. Este complicat şi sunt ţări puternice care nu o au o situaţie mai bună“, a spus Bogdan Enoiu.

El consideră că este nevoie să fie reformat întregul sistem pentru ca deficitul ţării să nu mai înregistreze valori mari, precum cea prognozată pentru anul acesta, de circa 20 de miliarde de euro, adică aproximativ 8% din PIB-ul României.

„Îmi place optimismul celor de la guvernare, dar să vedem cum se traduce. Deficit de 8% este destul de mult, dar poate este inevitabil. Dar acest deficit nu este doar din cauza pandemiei de COVID-19, sunt şi alţi factori care trenează de mult. Trebuie reformat tot sistemul sau direcţiile unde este cheltuit PIB-ul ţării, pentru a avea o speranţă de viaţă mai mare, un trai mai bun.“